lördag 23 januari 2010

Cape Tribulation

Väl framme i Cairns sov vi en natt på ett hostel innan vi åkte upp till Cape Tribulation som ligger ca 13 mil norr om Cairns. Cape Trib är den plats där James Cook först gick i land i Australen. Vi åkte på en tur dit men en minibuss, på vägen dit åkte vi på en krokodilsafari längs med Daintree River. Tyvärr lyckade vi endast se en liten... Den var ca 1,5 meter lång och gömde sig så vi såg endast huvudet. Tydligen ser man flera krokodiler under vinterhalvåret för vattnet är kallare så de behöver spara sin energi och därmed simmar de inte iväg om de ser/hör en båt.



Efter krokodilturen fick vi en guidad canopytour genom regnskogen vilket var väldigt intressant. Det är lätt att gå turen utan guide men det blir så mycket mer intressant när en kunnig person kan berätta om det man ser.



Väl frammer i Cape Trib hade vi en eftermiddag för oss själva. Jag, Sebastian och en tysk tjej som hette Bernie  bestämde oss för att gå ytterligare en tur (utan guide) genom regnskogen för att sedan gå till utkiksplatsen över själva bukten där kapten Cook gick i land.





Morgonen efter var det dags för min och Sebastians jungle surfing :)  Vi åkte längs med vajrar mellan olika plattformar uppe i djungeln, den högsta var hela 25 meter upp!
















Efter jungle surfingen var det dags att åka tillbaka till Cairns men några stopp längs vägen. Vi stannade i Mossman Gorge för att bada sen åkte vi till Port Douglas för att kolla in staden.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar